Tour of Danielle Rollins’ house in Palm Beach

[ad_1]

Nestled in one of Palm Beach’s iconic apartment buildings on the corner of South Lake and Australian Avenue, overlooking the city’s new marina, Danielle RollinGuests of had found a weekend retreat in a perfect location, but it was certainly lacking in layout and character. Rollins says there are a lot of hurdles to jump through when renovating a historic Palm Beach resort like this, and what’s more, she knew the building would only let her work from May 1 through October 1. . challenge on her hands, but she was more than ready for it.

One thing the clients, a couple from Palmetto Bluff, South Carolina, liked about the original apartment was the understated, neutral color scheme, and coupled with the need to save as much of the existing home as possible to avoid shipping delays that would keep Rollins off his October timeline, inspiration for the home’s design quickly formed. As a longtime decorator of Palm Beach residences, the designer eschews typical pink and green patterns for a more understated take on Palm Beach style and found additional inspiration just outside the living room window. She imagined the main living space to resemble a deconstructed palm tree: the grasscloth covering the space would be like a tree trunk and the CZ Stockwell wallcovering in the kitchen would bring in the leafy tropical green to create context in unusual decor. the box but in an elegant way.

The home’s kitchen looks like a chic tropical oasis, thanks to Martinique wallpaper by CZ Stockwell, natural fiber details and photography by Slim Aarons that recall the mid-century glamor of Palm Beach.

Carmel Brantley

“I like to enter a place before someone is there and sit down and think about the space, process its history and when it was built while thinking about how the rest of the architecture fits in,” says Rollins. “It gave me an idea of ​​how to feel, especially with the buildings in Palm Beach and how strict they are with what you can and can’t do. I really like it because it keeps you focused on preserving space for another 100 years.”

More Veranda
overview of the HDM playlist All sections - Veranda US:

Rollins took a roll of blue duct tape and completely redesigned the layout of the 800-square-foot home to feel more functional and appropriate for entertaining, virtually creating a real-life CAD rendering for homeowners to see how much furniture could actually fit in the house with a little imagination and ingenuity. And instead of ripping up the small, dated kitchen the homeowners hated, the designer made the most of the space by repainting the cabinets, adding handles from her line that make them look like “a Gucci handbag” and opening up the storage space to house the couple’s fine crockery collection and a sleek new wine fridge that has made the cooking space more integrated and modern. The bar in the living room serves as a welcome extension of the small but mighty kitchen and also helps to create a pleasant flow for the accommodation. Plus, the Bielecky Brothers vintage cabinet really makes a statement as a home bar while adding height and texture to the space.

“These buildings are so old – they’re literally made of poured concrete – that it’s not easy to move the walls, but it makes the apartments quiet and isolated,” says Rollins. “However, the challenge is that rooms can feel very cold and resonant, so it was important that we covered the bedroom in white lined wallpaper and brought in a rug that was almost wall to wall to cover the stone floors. .to envelop the room and add texture and comfort.”

danielle rollins palm beach bedroom

The room is the ultimate respite from the hustle and bustle of nearby Worth Avenue. Plus, there’s enough space for clients to work for a few hours at a time, if needed.

Carmel Brantley

The bed serves as the main focal point of the bedroom, but the space is full of charming details at every turn. Rollins’ goal with this space was to create something that looked like a glamorous hotel suite where guests could simply walk in, drop off their bags, and walk out to enjoy Palm Beach. The en-suite bathroom was not to the liking of the clients, but in order to meet time constraints, Rollins looked for ways to keep the black and white tiles while transforming the room into something they would be happy to start in. and end their days. She found the perfect inspiration while at Sag Harbor’s popular resort town of Baron’s Cove with clients, where she walked into a restroom with Albert Hadley’s immortalized “Fireworks” motif on the walls. It was just the complement she needed to pair with the tiles, and a touch of pale blue tied the room together to create a brighter, more youthful space.

While Rollins is known for her work with color (one of our favorite bedrooms was painted to match her favorite shade of lipstick!), the designer says the longer she’s lived in Palm Beach, the longer she came to appreciate a more neutral style. palette to balance out all the colors that are right outside the front door. The designer notes that she also doesn’t like to do something twice. She adds that she doesn’t want her spaces to look like the ones Danielle Rollins designed, but rather to be a direct reflection of her clients.

danielle rollins living room palm beach

“No matter the project, I always focus on the texture, the pattern, the functionality of the pieces, and the practicality of the piece – how it will live,” says Rollins. “That’s the fun part of the design for me and [it] keeps me awake at night. This project focused on all of those things, and with the short amount of time, it was like getting ready for a race. It was about how I could get everything here as quickly as possible.”

Rollins has since become a very close friend of the clients, and she loves to hear how functional and beautiful the weekend home is for them. Rollins says they really live there and use it extensively, whether it’s hosting a group of friends for breakfast or setting the table with linens for a quiet evening, and she loved doing it. experience the rewards of this transformation. . The project reminds us that we don’t always have to eliminate everything we don’t like in a home, but can use its quirks as a challenge to create something truly unique and beautiful.

[ad_2]
Source link

Comments are closed.